Velg både komfort og strømsparing

Velg både komfort og strømsparing
Du kan øke komforten, uten å blåse strømbudsjettet. Ved å velge strømeffektiv oppvarming og belysning, kan du kutte energikostnadene betydelig.

Ny teknologi gjør det mulig å få langt mer lys og varme i boligen samtidig som du reduserer strømforbruket. Her er det mye å spare både for miljøet og lommeboka di.

Bedre temperaturstyring

I Norge bruker vi mye strøm til oppvarming. 64 prosent av det private energiforbruket går til å varme opp boligene våre, ifølge Sintef. Ved å senke temperaturen bare én grad, sparer du fem prosent strøm. Det er derfor mye å tjene på å bytte ut gamle panelovner. Nye, gode panelovner har elektroniske termostater som måler temperaturen nøyaktig. Dermed slipper du at rommet enten blir for varmt eller kaldt, slik det var tidligere da det var vanskelig å justere termostaten nøyaktig. Du utnytter energien maksimalt, og unngår strømsløsing.

Gode panelovner med dag- og nattsenkning kan redusere energiforbruket med oppvarming med så mye som 25 prosent. Med dag- og nattsenkning justeres temperaturen automatisk ut i fra døgnrytmen til dere som bor i boligen.

Støtte til varmstyring

Et varmestyringssystem hjelper deg med å utnytte varmekildene dine på en mer økonomisk og energibesparende måte. Styringssystemet sørger for at du får en behagelig innetemperatur uten å sløse energi. Enova støtter investering i et sentralt varmestyringssystem for strøm- eller vannbasert oppvarming. Du kan få støtte til 35 prosent av de dokumenterte investeringskostnadene, oppad begrenset til 4000 kroner. Søknadsskjemaet finner du her. Enova har også andre støtteordninger til deg som vil investere i energitiltak hjemme.

Mer lys med LED

Ved å investere i LED, får du god belysning med lavt energiforbruk. LED-pærene varer i opptil 50.000 timer – noe som betyr at du kan ha samme lyskilde i 15-20 år. Selv om investeringskostnaden ved LED-belysning er høyere enn for eksempel ved sparepærer, vil det likevel bli billigere på sikt fordi strømforbruket er minimalt og levetiden er så lang. Kjøp alltid LED fra kjente leverandører og sjekk at garantien er på fem år. Det finnes flere varianter av lysstyring. Bevegelsessensorer, fotoceller, timer og hovedbryter er løsninger som demper eller slukker belysningen når du ikke trenger den. Lysstyring kan kutte strømforbruket til belysning med 20 prosent.

Mindre strømforbruk, mer komfort

Det finnes også avanserte styringssystemer som justerer varme, lys, solskjerming og annet strømforbruk i bygget. Dette er absolutt å anbefale hvis du skal bygge nytt hus eller oppgradere boligen din. I tillegg til å kutte strømforbruket betydelig, gir slike systemer svært god komfort.

Ta kontakt med oss, så vil vi gi deg råd om hvordan du kan kutte strømforbruket i din bolig!

Kontakt

Adresse:
Øvre Vilmones 21 8646 Korgen

Telefon: 75 19 58 10
Mobil: 905 21 819 / 926 55 211
Epost: firmapost@ipelektro.no

Se kart >>